Växtvägg

till kontor och företag

växtvägg

En växtvägg är ett snyggt sätt förbättra arbetsmiljön.

Att ha växter vertikalt på väggarna är det senaste och mest iögonfallande sättet att ha växter på inomhus. Dessutom är det yteffektivt, och hjälper till att skapa maximal grönskande effekt på minsta möjliga golvyta.

Se ett litet urval från vårt sortiment nedan

Växtvägg

Utforska nya möjligheter med en växtvägg inomhus från Växtlaget! Vi anpassar storlek och form efter era önskemål för att skapa en visuellt tilltalande dekoration. Genom att kombinera estetik med funktion, bidrar växtväggen som en akustikdämpare samtidigt som den förbättrar luftkvaliteten på ert kontor.

Med vår expertis kan vi därför vägleda er genom val av växtvägg, växter och belysning. Dessutom tar vi även hand om den löpande skötseln av växtväggen, så att du kan luta dig tillbaka och lita på att din växtvägg är i säkra händer med vårt dedikerade team.

Har du inte plats att avvara för en hel växtvägg? Spana istället in våra växttavlor.

växtvägg

Fördelar med växtväggar

Den främsta och mest påtagliga fördelen med växtväggen är naturligtvis det visuella och estetiska intrycket. Inte mycket slår en pampig växtvägg i entrén, i matsalen eller på kontoret!

Dessutom visar forskningen att växter har en positiv inverkan på oss människor och vårt välmående. En växtvägg renar luften och ökar luftfuktigheten i våra torra inomhusmiljöer. Dessutom minskar växter vår stressnivå, samtidigt som de ökar vår kreativitet och produktivitet. Läs gärna mer om detta på vår sida om forskning!

Växtväggar spelar en avgörande roll när det kommer till att förbättra ljudmiljön på arbetsplatsen. De dämpar ljud och reducerar damm, vilket skapar en behagligare och mer produktiv arbetsmiljö. Dessutom bidrar växtväggar till en harmonisk och inspirerande atmosfär, samtidigt som arbetsmiljön blir mer hälsosam och trivsam.

Konstruktion

Vi anpassar storlek och form på växtväggarna efter lokal och era önskemål. Dessutom erbjuder vi tre olika typer av växtväggar baserat på bevattningssystem:

  1. Växtväggar med recirkulerande bevattningssystem och vattenreservoar
  2. Växtväggar som ansluts till fastighetens vatten- och avloppssystem
  3. Växtväggar med krukor eller kärl med inbyggd vattenbuffert.

Vi hjälper er att välja rätt konstruktion för era förutsättningar. Om ni har befintliga lokaler kan vi installera växtväggar med inbyggda vattenreservoarer. För större växtväggar i nybyggnationer kan vi ansluta dem till fastighetens VA-system. Växtväggar med vattenhållande konstruktion är praktiska eftersom de inte kräver en separat behållare för vatten, och därför kan förses med vatten under 2-4 veckors period.

Ljus är avgörande för växters tillväxt och särskilt viktigt för växtväggar. I de flesta fall behöver vi använda växtbelysning för att säkerställa optimal tillväxt och skapa en vacker atmosfär. Därför ser vi till att belysningen är jämn och tillräcklig över hela växtväggen.

Enbart fantasin sätter gränserna! Därför kan vi hjälpa er i valet av växtvägg, växter och belysning, för att skapa det perfekta resultatet för er unika miljö.

Växter

Med vår expertkunskap skapar vi en växtvägg som är tidslös och perfekt designad. Vi väljer noggrant bland olika växtsorter för att skapa antingen ett enhetligt uttryck eller en livfull variation i färg och form. Dessutom anpassar vi oss efter era önskemål och skapar en unik växtkomposition.

Skötsel

Efter att vi levererat och installerat din växtvägg tar vi hand om den löpande skötseln. Vi ansvarar för att regelbundet putsa och trimma växtväggen så att den håller sig i perfekt skick. Våra erfarna servicetekniker ser också till att de tekniska delarna fungerar optimalt, genom kontinuerlig övervakning och underhåll. Dessutom ser vi till att växterna har näring och tar hand om allt skötselarbete, inklusive att utbyta ut eventuellt sjuka växter och tekniska komponenter när det behövs.

Prisuppgift

Kontakta oss för att få en prisuppgift på våra växtväggar. Hos oss kan du antingen hyra och köpa. Våra tjänster inkluderar alltid montering, installation och plantering.

växtvägg

Mossvägg

Istället för en växtvägg kan du dekorera dina väggar och ytor med en mossvägg från det naturliga konserverade materialet moss och lav. Mossan fungerar som en ljudabsorbent och ger samma fördelar som en växtvägg, men utan krav på ljus eller skötsel. Skapa en inspirerande korridor med ett mosstak, ge liv åt en tråkig pelare med mossklädsel eller skapa fondväggar och visa upp er logotyp i mossan. Endast fantasin sätter gränserna!

För de som inte har tillräckligt med utrymme, spana in våra mosstavlor.