Växtväggar

till kontor och företag

Växtväggar

En växtvägg på kontor och arbetsplatser är ett snyggt sätt förbättra arbetsmiljön.

Att ha växter vertikalt på väggarna är det senaste och mest iögonfallande sättet att ha växter på inomhus. Det är dessutom yteffektivt. På minsta möjliga golvyta får man maximal grönskande effekt.

Se ett litet urval från vårt sortiment nedan

Växtväggar

En växtväggs storlek och form anpassas efter lokalen och era önskemål. En växtvägg är inte bara snygga att titta på utan fungerar som akustikdämpare och förbättrar dessutom luften på ert kontor.

En växtvägg kan med relativt enkla medel installeras i befintliga lokaler genom att vi levererar en konstruktion som har ett slutet system med inbygg vattenreservoar. Större växtväggar som projekteras i nybyggnationer kan anslutas till fastighetens VA och förses med automatik.

Möjligheterna och lösningarna är många. Vi vägleder er kring val av växtvägg, växter och belysning.

Efter att vi levererat och installerat er växtvägg så tar vi hand om den löpande skötseln.

Har du inte plats att avvara för en hel växtvägg? Se våra växttavlor.

Växtvägg företag

Fördelarna med växtväggar

Den främsta och mest påtagliga fördelen med växtväggen är naturligtvis det visuella och estetiska intrycket. Inte mycket slår en pampig växtvägg i entrén, i matsalen eller på kontoret!

Att växter har en positiv inverkan på oss människor och vårt välmående är belagt i forskningen. Växtväggar inomhus renar inte bara luften och höjer luftfuktigheten i våra torra inomhusmiljöer, de sänker stressnivåerna för oss människor, ökar kreativiteten och produktiviteten. Se gärna mer så sidan om forskning!

Växtväggar hjälper också till att förbättra ljudmiljön genom att dämpa ljud och reducera damm. Så är man mån om arbetsmiljön och sina medarbetare är växter ett givet inslag på arbetsplatsen.

Konstruktion

Växtväggarnas storlek och form anpassas efter lokalen och önskemål. Vi kan börja med att skilja konstruktionerna åt genom att dela upp växtväggar i tre olika typer beroende på hur bevattningen av växterna sker:

  1. Växtväggar som förses med en vattenreservoar för ett recirkulerande bevattningssystem.
  2. Växtväggar som ansluts till fastighetens vatten- och avloppssystem
  3. Växtväggar med krukor eller kärl där växterna förses med vatten genom att krukorna har en vattenbuffert i sin konstruktion.

Alla konstruktioner har sina fördelar och vi hjälper er att välja utifrån era förutsättningar. En växtvägg med inbygg vattenreservoar kan med relativt enkelt installeras i befintliga lokaler genom att vi levererar en konstruktion som är ett slutet system. Större växtväggar som projekteras i nybyggnationer kan med fördel anslutas till fastighetens VA-system och förses med automatik som styr bevattningsintervall och näringsdosering. Växtväggar där själva konstruktionen i sig håller vatten är smidiga då man inte behöver ha en behållare för vatten utan man tillför väggen så mycket vatten den behöver under en 2-4 veckorsperiod

Alla växter kräver ljus för att kunna växa och ljuset är extra viktigt när det kommer till växtväggar. Här gäller det att få ett jämt och tillräckligt ljus över hela växtväggen. I de allra flesta fallen behöver man belysa växtväggen med växtbelysning. Inte bara behöver växterna belysning för att må bra utan det blir snyggt också med en vacker belysning.

Möjligheterna och lösningarna är många. Vi vägleder er kring val av växtvägg, växter och belysning.

Växter

Det finns många olika växter som passar för plantering i växtväggar men det krävs expertkunskap för att göra urvalet och skapa den rätta designen som håller över tid.
Man kan plantera växtväggen för ett enhetligt uttryck med endast en eller ett fåtal växtsorter eller skapa en härlig variation i färg och form genom att komponera ihop mer varierande växter. Valet av växter till växtväggen görs med vår kunskap efter era önskemål.

Skötsel

Efter att vi levererat och installerat växtväggen tar vi hand om den löpande skötseln. Växtskötseln sker löpande och då putsas och ansas växtväggen så den inte förväxer, de tekniska delarna ses över och underhålls. Växtlagets servicetekniker tillför näring och tar hand om all skötsel av växterna, dessutom byts ev. dåliga växter och tekniska komponenter ut vid behov.

Prisuppgift

Hör av er till oss för prisuppgift för växtväggar. Man kan antingen hyra eller köpa växtväggar och då ingår montering, installation och plantering.

Växtvägg kontor

Mossväggar

Väggar och ytor kan dekoreras med mossa och lavar som är ett konserverat naturmaterial. Fördelar med mossväggar är precis som med växtväggar att de fungerar som ljudabsorbenter. En mossvägg har däremot inte några krav på ljus eller skötsel.

Montera ett mosstak i korridoren, klä in den tråkiga pelaren i mossa, gör fondväggar eller montera er logotyp i mossa… Här sätter bara fantasin gränser!

Har du inte plats att avvara för en hel mossvägg? Se våra mosstavlor.